Mikä on hyvä kampaamo?

Hyvä kampaamo voi tarkoittaa monta asiaa ja tietysti se myös riippuu keneltä kysytään. Mutta on kuitenkin pari asiaa jonka lähes kaikkien kampaamoiden olisi hyvä täyttää jotta asiakaskokemus olisi mahdollisimman mieluisa. Kampaamopalveluita tarjoaa esimerkiksi: Shortcut Oy Tapiola.

 

Onko sijainti hyvä ja löytyykö nettisivut?

On tärkeää että asiakas pääsee helposti kampaamoon. Sijainti valitaan usein siksi, että se on lähellä kotia tai työpaikkaa, tai jopa sen matkan varrella. Oleellista löydettävyyden kohdalla on myös se, että liike näkyy hyvin katukuvaan, tai jos se sijaitsee kauppakeskuksessa, sen tulisi olla opastettu hyvin ainakin kotisivuilla. Yleensä kampaamon penkille kiirehditään jostakin, joten sinne vaivaton pääsy on tärkeää. Myös kampaajalle itselleen, jotta palvelu saadaan aloitettua ajallaan kun asiakas on paikalla oikeaan aikaan. Kampaamon sijainti, aukioloajat, ajanvaraus ja muu tulisi olla selkeästi esillä myös. Mielellään myös hakukonepalveluissa ja sosiaalisessa mediassa, sillä toisinaan asiakkaat eivät mene edes nettisivulle asti hakemaan tietoa, vaan haluavat sen siinä kanavassa missä sillä hetkellä olevat.

 

Palveluvalikoima

Onhan palvelut suunniteltu kohderyhmää ajatellen? Turhan rönsyilevä palveluvalikoima hämmennyttää asiakkaita. Selkeä palveluvalikoima helpottaa myös ajanvarausta netin kautta kun varausta tehdessä tiedetään mitä palvelua ollaan hakemassa.  Varsinkin kampaamo on erikoistunut tiettyihin värjäyksiin, kannattaa palveluita esille tuodessa keskittyä niihin. Jos kampaamon erikoisuus on hiusten vaalennukset, turha tuoda hinnastossa ja palveluissa kaiken maailman väritekniikoita esille. Niitä voi sen sijaan ehdottaa asiakkaalle erikseen jos tarve ilmenee.

 

Siistit ja viihtyisät tilat

Tilojen siisteys ja nykyaikaisuus on yksi perusasioista, jotka tulisi olla kunnossa. Nämä ovat asioita joita varsinkin uudet asiakkaat katsovat. Siisteyden ylläpito on siitäkin syystä tärkeää että kampaamoissa on jatkuvasti irtohiuksia ja muuta irtopölyä, sekä käytettävät värit ja tuotteet leviävät palveluita tehdessä eri paikkoihin. Joten jos siisteydestä ei huolehdita tarpeeksi, se näkyy nopeasti.

Tiloista puhuttaessa myös valaistus ja ilmanvaihto ovat oleellisia asioita. Valaistus on mukavuutta tuova asia, jos asiakas haluaa vaikka lukea lehteä palvelun aikana. Toisaalta valot pitää kohdentaa oikein, jottei ne valaise ikävästi kohti silmiä. Tiloissa pyörii paljon eri kemikaaleja ja yleensä kampaamotiloissa on tilaan nähden paljon ihmisiä, on ilmanvaihdosta ja ilmastoinnista hyvä huolehtia viihtyvyyden vuoksi.

jaa